Великден

ПРОЛЕТНА ВАКАНЦИЯ В ЮЖНА ИТАЛИЯ
Маршрут:
София – Бари - Матера - Алберобело – Лече – Бари - София

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 1189 лв.
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца
Програма
1 ден - 06. 04.
Излитане от София в 13,40. Кацане в Бари. Придвижване до хотела с метро. Настаняване и нощувка.

2 ден - 07. 04.
Бари
Закуска. Разглеждане забележителностите на Бари
Старият Бари (Bari Vecchia)
Старата част на Бари (Пулия) е едно от най-фотогеничните места в града. Тесните улички се пресичат под всякакви ъгли, над главите ви ярко боядисаните и изглеждащи леко западнали сгради сякаш ще се докоснат по високите етажи, а от прозорците виси пране буквално над улиците.
Замъкът на Бари е норманска крепост, издигната през 1131 г. от краля на Сицилия Рожер II. Ровът, който го обикаля от всички страни освен откъм морето, е запазен и до днес. Сградата е превърната в изложбени пространство със сменящи се експозиции.
Катедралата на Бари Сан Сабино (Cattedrale di San Sabino / Duomo di Bari)
Катедралата Сан Сабино е главният храм на града и пример за романска архитектура. Издигната е в края на 12-и век върху руините на по-ранна византийска църква.
Операта Петруцели (Teatro Petruzzelli)
Това е четвъртата по големина оперна сграда в Италия, която си заслужава да минете поне отвън. Сградата е поръчана от братята търговци Петруцели и е завършена през 1903 г. Освен за опера и балет, сградата се ползва и за големи концерти - сред световните звезди, изнасяли концерти в нея, са Франк Синатра, Лайза Минели и Лучано Павароти
Базилика Сан Никола (Basillica San Nicola)
Намира се на площад в Стария Бари. Внушителното здание е на почти 1000 години и блести на слънце със златния си купол. В криптата на храма се пазят мощите на Сан Никола.
Нормански замък на Бари (Castello Normano Svevo)
Нощувка.

3 ден - 08.04.

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия до Матера с влак.
Матера е една от най-интересните и нестандартни дестинации в Южна Италия, които можете да предпочетете. Sassi di Matera – естествените пещери, са дооформени и превърнати в причудливи домове – саси. Впечатляващият старинен град е разположен в скалисто възвишение.
Връщане в Бари привечер. /ползва се обществен транспорт/Възможност за вечерна разходка. Нощувка.

4 ден – 09.04.
Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия до Арбелобело.
Отпътуване за Алберобело. /ползва се обществен транспорт/
Това е може би най-живописната дестинация около Бари – с белите си каменни къщички с остри покриви (трули), Алберобело ще ви накара да се чувствате като попаднали в магически свят. Много от причудливите къщи са все още обитавани, а на покривите на някои от тях има тайнствени знаци.
Факт е, че най-старите къщи с конусовидна форма са открити на границата между Турция и Сирия, около 1000 г. пр. Хр. Защо виждаме трули тук тогава, построени чрез използването на същата техника, позната сред отоманците? През XV в. флотилия на Отоманската империя неуспешно атакува Италия. Губейки битката и без възможност да се върнат в родината си, голяма част от османските воини помолили да работят за местните владетели в замяна на късче мирна земя… И ето ви трули!
В Връщане в Бари. /ползва се обществен транспорт/ Нощувка.

5 ден - 10. 04.
Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия до Лече./с обществен транспорт/

Лече
Историческия център на Лече, който омагьосва с бароковата си архитектура и неслучайно е наричан „Флоренция на Юга“. Порта Наполи е едно от най-популярните места за вмъкване в историческия център, който отчасти все още е ограден от крепостни стени. Или пък поне от масивни стари сгради, които го отличават и отделят от по-съвременните квартали на Лече.
Пиаца Сант Оронцо е сърцето на града и една от най-елегантните му части. Тук различни архитектурни стилове са се смесвали през годините, при това в пълна хармония. От Римския амфитеатър до колоната на свети Оронцо, която е била донесена на това място специално в чест на светеца
По внушителния булевард Виторио Емануеле II през няколко малки площадчета и богато украсени сгради се стига до Пиаца Дуомо – или площада на главната църква на Лече.
Разгледайте и бароковата църква Санта Кроче заедно с някогашния манастир, който днес е работното място на правителството на провинцията. Друг един манастир – Санта Клара, е събрал на площ от над 3000 кв.м историческото наследство на града.
Връщане в Бари с влак .Нощувка

6 ден – 11.04.
Закуска. Придвижване до летището с метро. Пристигане в София около 13.30 ч.


Полетно разписание:
София - 13.40 →14:00 Бари
Бари - 14:25→16:45 София

Цена: 1189 лв.

Дата: 06. – 11.04. 2023г.

Цената включва:
Самолетен билет София – Бари – София;
1 брой малка чанта с максимални размери 40х20х25 см;
Приоритетно качване в самолета и втора ръчна чанта до 10кг с размери 55х40х20 см
5 нощувки със закуски в хотел 3*
водач от България.


Цената не включва:
Чекиран багаж до 10 кг с максимални размери 55х40х20 см – 100,00 лв на човек общо за двете посоки;
Чекиран багаж до 20 кг – 120 лв. на човек общо за двете посоки;
  • Добавянето на багаж след закупен билет често се оскъпява от авиокомпанията, затова ви съветваме да заявите допълнителен багаж при попълването на договора.
Транспорт до посещаваните обекти
Входни такси
Медицинска застраховка за лица до 65 г. - 6 лв на човек до 10 000 евро със ЗК “Лев Инс” АД
Медицинска застраховка за лица над 65 до 70 год. задължително доплащат 10 лв
Застраховка Отмяна на пътуване, сключва се на стойност 5% от сумата, която желаете да застраховате (покрива и разболяване от ковид преди пътуването)
Туристическа такса – 4 евро на ден (задължително доплащане, на рецепция в хотела);

Забележка:
Цената на багажа подлежи на препотвърждение, в момента на закупуване на самолетните билети