Нова Година

НОВА ГОДИНА в СЪРБИЯ и град СУБОТИЦА. Великолепният град на Войводина. Организиран транспорт!
Маршрут:
София - Нови Сад - Суботица - Палич - Келебия - София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 795 лв.
Програма
Република Србиja, Добродошли”! Предстои ви едно весело посрещане на Новата година с жива музика и много танци!

Суботица е град в областта Войводина, разположен в северoзападната част на Сърбия. Градът е известен със своята архитектура, представена от различни стилове, от готика до Aр Нуво, означаващ „какво ново в изкуството”. Богатото културно наследство, пищно украсени сгради, eвропейски дух и чар – това отличава града и го прави така очарователен. Четирите църкви, в които се изповядват различни религии, са израз на толеранс към релегиозния култ в града. Именно заради това, Суботица се определя като един интересен и красив град. В околностите на град Суботица има две езера: езерото Палич със золоогическата си градина, спортни терени, алеи за разходка и езерото Лудас - защитен природен резерват, в който може да се срещнат редки птици. Градът и района около него е известен с така наречените „Пясъчни вина”, които се отглеждат на пясъчен терен, и от там идва наименованието им

1-ви ден, 30.12.2023 - София - Нови Сад - Суботица
Отпътуване в 07.30 ч. от София, пл. Св.Ал. Невски в посока Калотина – Ниш – Белград – Нови Сад. Пристигане в Нови Сад, най–големият град на автономната област Войводина, разположен на река Дунав. Известен като градът на 100–те моста. Разходка из центъра на града, свободно време. Продължаване за Суботица. Пристигане и настаняване в хотел Patria ****. Напитка за „добре дошли“. Вечеря с жива музика и с бенда CУ. Нощувка.

2-ри ден, 31.12.2023 - Суботица - Палич - винарна „Дворецът на вината“
Закуска. Разходка из историческия център на Суботица, където стъпка по стъпка ще открием мултикултурният дух на града: Народното позорище /Народният театър/, Градският театър, Кметството или Градската куча, Синагогата (отвън), православният храм Възнесение Господне, Катедралата Св.Терезия. Зад палитрата от богато украсени сгради, можете да видите стилове от необарока, класицизма и по–модерните от XX-ти век. Отпътуване за Палич, град – курорт, разположен на едноименното езеро, смятано за най–голямото в Сърбия, и известно със своите кални бани и СПА центрове. Със своите забележителни обекти – Водната кула, Кабарето за жени, Голямата тераса, Музикалния павилион, както и добре познатото езеро, уникалната тишина и спокойствие, всяка част от тази магия помага на туристите да открият красотите на това селище. Разходка около крайезерната алея. Посещение на винарна „Дворецът на вината“, където можете да се насладите на 8 марки отлежали вина – Talijanski rizling, Šardone, Sovinjon blan, Don Oliver, Karmen, Tempranjilo, White Bermet and Black Bermet and Black Burgundac. Дегустацията ще бъде придружена от ябълки, сирена и маслини. Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време за почивка, покупки и подготовка за празничната нощ. Препоръчваме ви да се включите в празненствата, които са през целия ден в центъра на Суботица. -Новогодишна вечеря с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика до сутринта с групата Златне струне с универсален репертоар.
ЧЕСТИТА НОВА 2024 ГОДИНА!

3-ти ден, 01.01.2024 - Суботица - Келебия
Късна закуска. Отпътуване за Келебия, китно селище, разположено на 8 км от Суботица. Именно там, освен че ще посетите една от най–известните конеферми, в която се отглеждат породистите коне липицанер, ще можете да се включите в предвидения обяд на шведска маса, в автентична обстановка и с жива музика, да опитате различните видове мезета местно производство, придружено с греяно вино и чай с ром. Също така ще можете да се разходите с карета с впряг, ако времето позволява, или с шейни. Връщане в хотела. Свободно време за почивка и разходка.
ВТОРА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ – т.н. „Реприз“ на сръбски, или повторение на предишната Новогодишна вечеря, и то отново с богато меню и жива музика заедно групата Златне струне /напитките се заплащат допълнително/.

4-ти ден, 02.01.2024 - Суботица - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Допълнителна информация
Дата

ЦЕНИ:
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Дете до 9.99 год с 2-ма възр. в двойна стая на доп. легло
30.12.2023 795 лв. 890 лв. 555 лв.

ОТСТЪПКА - 120 лв. от пакетната цена за туристи със собствен транспорт

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с автобус
 • 3 нощувки със закуски в хотел Patria 4* в Суботица
 • напитка за „Добре дошли“
 • 1 обяд в ресторанта на хотела на 31.12.
 • 1 обяд в конеферма в Келебия с жива музика, греяно вино и чай с ром на 01.01.
 • 1 обикновена вечеря с жива музика на 30.12.
 • 1 Новогодишна вечеря с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика
 • 1 празнична вечеря – реприз на 01.01.2024 г. с жива музика /напитките се заплащат допълнително/, *дегустация на 8 марки местни вина във винарна „Дворецът на вината“
 • водач от агенцията
 • туристическа програма в Суботица, Палич и Нови Сад
 • мед. застраховка с покритие 5000 EUR

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • музейни такси
 • разходи от личен характер
 • повишение на транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/
 • медицинска застраховка за туристи над 65 г. – 5.00 лв.

БОГАТО НОВОГОДИШНО МЕНЮ:
 • Отворен бар - неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки и шампанско

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията и за провеждане на автобусната програма: 40 туристи.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • депозит - 300 лв.
 • доплащане - до 30 дни преди отпътуване.


Хотели по програмата
Суботица, Сърбия