Нова Година

НОВА ГОДИНА В ПРАГА 2024
Маршрут:
София – Прага – София

Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:


Цена от: 785 €
Програма

1 ден 30.11.2023
Отпътуване за Прага с директен полет в 10:20 ч. Пристигане на летище „Вазлав Хавел” в 11:20 ч. Трансфер до хотела и по възможност настаняване преди 13 ч. Възможност за целодневна екскурзия до Карлови вари с екскурзовод на български език– 69 евро/ 138 лв. на човек при минимум 14 записани туристи. Класическата обиколка на Прага ще ви отведе в четирите средновековни пражки градове. Разходката започва от замъка Храдчани.

Най-големият комплекс от замъци не само в Чехия, но и навсякъде по света, прави силуета на Прага неповторим. Началото на Пражкия замък е свързано с първия исторически документиран член на фамилията Пржемислови, Боривой. Около 880 г. той премества резиденцията си от Леви Храдец на хълма над р. Вълтава, където вече е имало славянско селище на хълма, заради стратегическото положение. Първият княжески дворец вероятно е бил дървен, а първата каменна сграда и най-старото християнско светилище е църквата „Света Богородица“. Останките му са намерени между втория двор и Бастионната градина (Na Baště). Тази църква на Боривой е възстановена от княз Спитихнев I, който е погребан в нея през 915 г. Втората църква в границите на замъка е базиликата „Св. Светец. Третият храм Св. Век е построен около 920 г. През 973 г., когато е основан епископатът в Прага, Пражкият замък е не само резиденция на държавния глава, но и на пражкия епископ, най-висшият представител на църквата. По същото време първият бохемски манастир е основан от базиликата "Св. Георги". По време на обиколката ще посетите Храдчанския площад, дворцовия комплекс Пражки Храд, готическата катедрала св. Вит Вацлав и Войтех. По Кралския път и улица Нерудова - една от най-романтичните и красиви в Прага, изпъстрена с прекрасни барокови сгради и дворци, ще навлезете в Мала Страна. Там ще видите дома, в който е живял д-р Петър Берон – автора на Рибния буквар. После ще се отправите към Малостранския площад с величествения бароков храм св. Никола - перла на бароковото изкуство в Чехия. Обиколката на Мала Страна продължава към ул. Кармелитска, където е великолепният храм Дева Мария Победителка със скулптурата на малкия Исус Христос (Бамбино ди Прага), която сбъдва желания. После ще посетите храма Дева Мария под синджирите, Ордена на Малтийските рицари и прочутата стена на Джон Ленън. След като преминете през мостчето с мелница на Малтийските рицари ще се насочите към Карловия мост – четвъртият най-стар средновековен мост в Европа. Ще спрете за кратко за да се насладите на невероятната панорама и на двата средновековни града Храдчани и Мала Страна, както и на великолепните скулптури на моста. От там калдъръмените улички ще ви заведат към Стария град с очарователните средновековни сгради и великолепни магазинчета. Ще спрете на Малкия площад, където са Рок кафе, най-дълбокият бароков кладенец в Прага и романтичният Ротов дом. Обиколката на стара Прага ще завърши на Староместския площад с прочутия часовник Орлой, Тинския храм, палат Кински, Къщата при минутата. Възможност за Вечеря на кораб по река Вълтава. Разходката с вечерята на блок маса и аперитив продължава 2 часа. Цена 39 евро/ 77 лв. на човек при мин. 2-ма записани туристи, в която е включен трансфер до кораба.
2 ден 31.12.2023 (неделя)
Закуска. Свободно време. Възможност за целодневна екскурзия до Дрезден с екскурзовод на български език – 73 евро/ 143 лв. при минимум 14 записани туристи. Заобиколен от двете страни на блестящата Елба и сгушен в долина със същото име, се намира Дрезден, четвъртият по големина германски град и административен център на провинция Саксония. Неговата прочута музикална сцена, която привлича имена като Рихард Вагнер, Йохан Себастиан Бах и др., в съчетание с бароковия чар и музеи от световна класа, са му спечелили прозвището Elbflorenz или Флоренция на Елба. От първата неделя на Адвент Elbflorenz е наистина магично място – поръсен с бял сняг, осветен от трептящите свещи schwibbogen, огласен от празнични звънчета. Най-старият Коледен базар Dresdner Striezelmarkt с облечените в елхови клонки пазарни сергии примамва с горещ gluhwein, с ароматен Christstollen, плата с пушена шунка и местно сирене и разнообразни занаятчийски стоки. Посещение на Цвингер. Бароковият комплекс е дом на няколко музея, един от които е Дрезденската картинна галерия "Старите майстори" с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и много други. Сред най-известните картини на музея е "Сикстинската мадона" на Рафаело (в цената на тура не е включен вход от 10 евро).
3 ден 1.01.2024 (неделя)
Закуска. Свободно време. Възможност за Целодневна екскурзия до Карлови вари с екскурзовод на български език – 72 евро/ 141 лв. на човек. Карлови вари се намира в западната част на Чехия на около 120 км от Прага, където се срещат реките Тепла и Огрже (Егер). Това е най-големият и известен спа град в Чехия.
Градът е основан през 14 век от бохемския крал и император на Свещената римска империя Карл IV. Според легендата владетелят открил случайно термалните извори по време на лов и основал град края тях. По сила и лековитост на минералната вода в Карлсбад, както също го наричат, се нарежда сред курорти от величината на Баден Баден, Сейнт Мориц, Лугано. Спа центърът се ползва с благоволението на много знатни фамилии и богати граждани още през 16 век. Броят на посетителите непрекъснато расте и преди избухването на Първата световна война около 70 000 души посещават града всяка година. Курортът е любимо място на Петър Велики, Гьоте, Джакомо Казанова, цар Фердинанд, императрица Сиси и др. За съжаление заради поредицата природни бедствия са оцелели само няколко сгради от онова време. Повечето от забележителностите са от 18 и 19 век, когато градът изживява златните си дни, благодарение на публикациите на Дейвид Бехер и Йозеф фон Льошнер. Карлови вари е известен и със своите порцеланови и стъкларски заводи, както и с известния ликьор Бехеровка. Сред обектите, които ще бъдат разгледани е прочутият хотел Пуб, дизайнерски украсените минерални извори, и не на последно място руският квартал с православната църква св. Петър и Павел. (в цената на тура не е включен вход от 10 евро).
4 ден
Закуска. Свободно време за разходка и пазар.
5 ден
Закуска. Трансфер до летището за полет до България в 12:00 ч. Кацане в София в 14:50 ч.

Акценти:
група с водач от България редовен полет на България Ер настаняване в хотели в центъра
 
Приказни замъци, зашеметяваща средновековна архитектура, богати културни традиции и завладяваща многовековна история, малко градове могат да съперничат по очарованието и красота с Прага. По Коледа и Нова година вековният град крие вълшебства.
Празненствата, които започват със запалването на лампите на коледната елха в първата адвентна събота, са съсредоточени около двата главни площада - Стария градски площад и Вацлавския площад, огласяни от коледни песни, където се предлага традиционния сладкиш тrdelník и греяно вино vařák.
 
Пакетни цени:
Ранни записвани до 30.08.2023
Хотел Prague Centre Plaza 3*
https://www.praguecentreplaza.cz/

Период Възрастен с двойна стая Възрастен в единична стая Възрастен в тройна стая
29.12.2023 -02.01.2024 785 €/ 1536 лв. 990 €/ 1936 лв. 730 €/ 1428 лв.


Цени след 01.09.2023
Хотел Prague Centre Plaza 3*
https://www.praguecentreplaza.cz/

Период Възрастен с двойна стая Възрастен в единична стая Възрастен в тройна стая
29.12.2023 -02.01.2024 800 €/ 1565 лв. 1015 €/ 1986 лв. 755 €/ 1477 лв.

 

Забележка:


Допълнителните екскурзии се заявяват и плащат в България. Туроператорът не може да гарантира места в туровете, заявени в Прага. В хотел Prague Centre Plaza 3* не е организирана празнична новогодишна вечеря.
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата. Пътуването НЕ е  подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.


Начин на плащане:
Депозит 50% от общата цена на организираното пътуване в лева при записване.
Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.


Необходими документи:
Лична карта, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители.


Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.
 


Tакси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при плащане на стандартните такси за анулиране:
1) от деня след датата на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при вече издаден самолетен билет);
2) от 64 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 50% от общата цена на туристическия пакет;
3) под 30 календарни дни от датата на отпътуване – 100% от общата цена.


Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус

*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В този случай туроператорът си запазва правото да промени цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще бъде дължима за всички резервации, независимо кога са направени.


Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.


Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 1,5 % - 3 % от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия на ЗК „Евроинс” АД. Повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.

/ekskurzii-chehia.htmlТръгване от:
София
Цената включва:
самолетен билет София-Прага-София с включени летищни такси; пешеходна обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език
ръчен багаж до 10 кг
чекиран багаж до 23 кг
4 нощувки със закуски в избрания от вас хотел
трансфер летище – хотел – летище; медицинска застраховка с покритие 5000 EUR със ЗД „Евроинс” за лица до 65 г.
Цената не включва:
допълнителни екскурзии
градски такси - около 2,20 -2,50€ на човек на ден (заплащат се на място на рецепцията на хотела)
горивна такса
разходи от личен характер; доплащане за застраховка за туристи над 65 г. – в зависимост от възрастта
застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД Евроинс. Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.