Гърция

Мини почивка Олимпийска ривиера
Транспорт:
Автобус

Програма

Мини почивка Олимпийска ривиера

х-л Sun Beach Platamonas 3*

21.09-24.09.2023

4 дни/ 3 нощувки със закуски и вечери

Автобусна програма

 

1 ДЕН – 21.09.23: Отпътуване от Пловдив в 05:00 ч. от ОМВ пред хотел Санкт Петербург; от гр.  София от стадион „Васил Левски” в 7:00 часа по маршрут: София – Кулата – Солун – Паралия Катерини. Пристигане  следобяд в Солун –Панорамна туристическа обиколка на града с беседа на български език: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, Триумфалната арка, Ротондата, църквата “Св. Димитър”, Крепостната стена и др. Отпътуване за курорта Платамонас – хотел SUN BEACH PLATAMONAS 3*. Вечеря.   Нощувка.

 

2 ДЕН – 22.09.23: Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

 

3 ДЕН – 23.09.23: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание екскурзия до * Метеорите – едно от десетте най-красиви места на света. Разглеждане на два манастира. Свободно време в Каламбака за обяд. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

4 ДЕН – 24.09.23: Закуска. Отпътуване за България, като по пътя се минава през Вергина за разглеждане на гробницата на Филип II – бащата на Александър Велики. Отпътуване за България.

РЕДОВНИ ЦЕНИ с  30% депозит при потвърждение ! – STOP SALE

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, В ЛЕВА ЦЕНИ – ЕВ
На човек в двойна стая 345.00 лв.
3-ти възрастен в двойна стая 305.00 лв.
Дете от 2 до 11.99 г. с двама възрастни в стая 160.00 лв.
Доплащане за единична стая 150.00 лв.

За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 80.00 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи, пътуващи самостоятелно, нямат включена  застраховка. Програмата е подходяща за всички туристи, с изключение на някои от допълнителните екскурзии, които са описани по-долу. *Доплащане за единична седалка в автобуса – 100 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

*  Транспорт с комфортен автобус;

*  3 нощувки със закуски и вечери в хотел SUN BEACH PLATAMONAS 3*;

*  Обиколка на Солун с беседа на български език;

*  Екскурзия до Вергина с посещение на гробницата на Филип II;

*  Медицинска застраховка с асистанс и покритие 5000 евро / за лица над 65 г. – има доплащане /;

*  Входни и пътни такси;

*  Водач през цялото пътуване;

Цената не включва:

*  Входни такси за 2-та манастира на Метеора –  6 € на турист / заплащат се на място /;

*  Екскурзия до Метеора с посещение на 2 манастира – 25 €;

* Обяд в Каламбака – 10 – 15 € / заплаща се на място и е по желание /;

*  Входна такса за гробницата на Филип II – 12 /  за пенсионери и деца – 50% /;

*Туристическа такса 1,5€ на стая, на вечер (заплаща се на рецепцията при настаняване);

*  Разходи от личен характер;

*  Бакшиши;

* Трансфер от Пловдив – 30 лв. (двупосочно)

*  Такса гориво -позовавайки се на т. 3.1 от Общите условия за пътуване, ако има основателна причина се налага въвеждането на „такса гориво“. Точният размер се определя до 20 дни преди датата на отпътуване, но не надвишава 8% от пакетната цена ;

За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туриста. Заявяват се и се заплащат само на място!!!  При заплатена допълнителена екскурзия, но неявяване в определеното време и място на започване на екскурзията сумата не се възстановява.

                   МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  35

Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или   Задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност  от датата на отпътуване за български                                   граждани. За деца под 18 години, пътуващи с един родител  или без  родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън   България –оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Няма визови изисквания, свързани с пътуването.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: При резервации направени до 30/04/2023, за да се ползват специалните цени по Ранни Записвания трябва да се внесе сумата от 50%;  При резервации направени по редовни цени: 30% при подписване на Договор. Пълно плащане: 15 дни преди датата  на отпътуване.

 

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

 • Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.

 

В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът  не удържа неустойки при следните условия:

 • При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
 • При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!

               

 • При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).

Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:

От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.

От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.

 

Туроператорът „Отговорност на Туроператора“ със Застрахователно Дружество Евроинс АД, седалище и адрес на управление: гр. София, бул. “Христофор Колумб” 43, тел. 070017241,   застрахователна полица № 03700100004082.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка “Отмяна на пътуване” по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19:

 1. Поставяне под карантина от здравните власти на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 14 (четиринадесет) дни.
 2. Провеждане на домашно лечение или хоспитализация на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 28 (двадесет и осем) дни.
 3. Отказ на превозвача да настани застрахованото лице или негов близък, с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, на борда на посоченето в документа за резервация превозно средство поради:
 • Повишена телесна температура, отчетена от превозвача преди отпътуването, или
 • Лаболаторно потвърден случай на Ковид-19.
 1. Смърт на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19.
 2. Смърт на близък на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19, настъпила не повече

             от 90 дни преди началната дата на пътуването.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa

Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 4.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 8.00 лв за престоя.

Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 6.00 лева на ден.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:   21 СЕПТЕМВРИ 2023