Екскурзии

ПО СТЪПКИТЕ НА БОГОМИЛИТЕ В БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
Маршрут:
Стара Загора - Дървен град - Сараево - Пирамидите –Мостар – Благай – Сараево - Вишеград - Стара Загора

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 315 лв.
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца
Програма
Програма
Ден 1 : Ст. Загора – Дървен град – Вишеград - Сараево ( 845 км)
03.45ч. – Отпътуване от Ст. Загора ( паркинга на баня ,,Пиперка'')
05.15ч. – Отпътуване от Пловдив ( бензиностанция ,,Лукойл'' на Карловско шосе)
07.30ч. – Отпътуване от София ( автогара ,,Сердика'')
Късно след обед пристигане в Дървения град на Емир Кустурица (Кустурица построява част от къщите за снимките на свой филм през 2004 г., но скоро след това изгражда цяло етно селище, което се превръща в културен оазис на Балканите.Всички къщи са дървени, в автентичния за региона архитектурен стил. Тук режисьорът издига свой културен остров, където провежда семинари за млади режисьори, организира изложби, концерти и фестивали.) Разглеждане за около 1 час. Отпътуване за Сараево. Пристигане в Сараево . Настаняване в хотела Нощувка.

Ден 2 : Сараево – Пирамидите – Сараево ( 70 км)
Закуска.Отпътуване за пирамидите във Високо–вече прочуто малко селище в Босна и Херцеговина. Разглеждане на Пирамидата на Слънцето. Според изследванията пирамидата е на поне 25000 години. Влизане в тунелите и разглеждане на „лечебните стаи“. В лабиринта не съществува отрицателно излъчване от космическа енергия , от природна енергия или отрицателна енергия от подземните водни течения, защото те са неутрализирани по непознат за човечеството начин с огромните обли камъни. Това прави лабиринта едно от най-сигурните места на планетата, способно не само да защити здравето на човека, но и да възстанови неговото тяло. Концентрацията на отрицателни йони очиства атмосферата от бактерии и вируси и това обяснява благотворното влияние на тунела върху нашето усещане за лекота и свежест.Докосване на Големият камък.Изследванията сочат, че „коремът” на камъка е керамичен, съставен от непознати пиезокристали, които преработват енергиите в полезни трептения. Той е поставен точно където дълбоко отдолу се пресичат две огромни и силни реки, доказани с апаратура. Тяхното мощно течение и особено срещата им, поражда гигантско геомагнитно разрушително поле, което долната страна на камъка поема и трансформира в съвсем други вибрации.Разходка до малкото спокойно езеро. Водата в него е кристалночиста и прозрачна. В нея няма микроби, плесени или водорасли, няма и никакви животинки. Наричат я ”жива вода”, защото възстановява силите за минути. Отпътуване за Сараево. Панорамна обиколка на Сараево с възможност да се видят: Стечките ( надгробните камъни на босненските богомили) в градините на Националния исторически музей, Мостът на Айфел, Националната библиотека, Латинският мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Фердинанд, Катедралата и Баш чаршия. Разходка по автентичната турска„чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши, традициона босненска кухня и кафенета. Свободно време. Нощувка.

Ден 3: Сараево – Мостар – Благай – Сараево ( 300 км )
Закуска. Свободен ден в Сараево или по желание срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Мостар и Благай.
Отпътуване за Мостар – град включен в списъка на Световното културно наследство на Юнеско през 2005г. Разглеждане на Стария град, прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционните занаятчийски изделия и със старият мост над река Неретва – символ на мира и съжителството на различни култури и религиозни общности; Католическатацърква ,,Дева Мария'' и часовниковата кула. Отпътуване за Благай- село, известно с дервишкия си манастир от началото на 16в., построен до извора на р. Буна – едно от най-мистичните места в цялаБосна. Разглеждане на манастира. Отпътуване за Сараево. Нощувка.

Ден 4: Сараево – Ст. Загора( 845км)
06.30ч. – Закуска ( може сух пакет ). 07.15ч. - Отпътуване за Вишеград. Разходка в Камен град на ЕмирКостурица и по моста над река Дрина във Вишеград, известен от романа на ИвоАндрич "Мостът на Дрина". Мостът е дело на Синан, и е изграден по инициатива на Мехмед паша - Соколлу. От 2007 г. е в Списъка на световнотокултурно и природно наследство на ЮНЕСКО. Символизира връзката между етносите в Босна. Отпътуване за България. Пристигане към полунощ.

Цени

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
05.09.2019 г. 315 лв. 390 лв.Допълнителна информация
Цената включва:
 • транспорт с автобус
 • 3 нощувки със закуски в Сараево в хотели 2/3 *
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • медицинска застраховка
 • гранични, пътни и магистрални такси

Цената не включва:
 • входни такси за забележителностите по програмата: Посещение на Пирамидите в Босна с местен екскурзовод - 10 евро, Дървеният град на Кустурица-2.50 евро, Дервишкият манастир в Благай – 2 евро, целодневна екскурзия до Мостар и Благай – 35 лв.

Доплащане:
 • Ползване на двойна седалка от един турист – 110 лв.
 • Целодневна екскурзия до Мостар и Благай – 35 лв. при минимум 20 туриста
 • Застраховка на лица над 65 г. – 10 лв.

Начин на плащане: по банков път или в офиса на ,,Ирбис 0“ ( гр. Ст. Загора, бул. ,,Руски“ 56 А )
Банкова сметка:,,Ирбис 0” ООД, гр. Ст. Загора
Първа инвестиционна банка
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG26FINV91501014736155
MOЛ: Цветанка Радева Попова

Забележки:
 • При записване се заплаща капаро в размер на 100 лв.
 • Доплащането се извършва до 15 дни преди датата на пътуване
 • Цената е калкулирана при 40 туриста
 • При по-малък брой туристи цената се преизчислява
 • За посещението в Пирамидите и Мостар се препоръчва туристите да бъдат обути с удобни за ходене обувки.
 • При посещението в Дервишкия манастир се събуват обувките и жените си покриват главата.

Необходими документи:
 • Лична карта за лица, навършили 14г.
 • Международен паспорт за лица, ненавършили 14г.
 • За непълнолетни лица, които пътуват без родители или с един родител се изисква нотариално заверена декларация от липсващия родител за съгласие детето да пътува в чужбина ( оригинал и ксерокопие)
 • При починал родител се показва смъртен акт ( оригинал и ксерокопие).