Топ предложения

ЛИКИЙСКИЯТ ПЪТ - ОТ ОЛУДЕНИЗ ДО КАЛКАН
Маршрут:
Стара Загора – Бергама – Олудениз – Фаралия - Кабак - Карадере – Патара – Калкан – Памуккале – Чанаккале – Стара Загора

Продължителност:
9 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Автобус

Цена от: 1590 лв.
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца
Програма
ЛИКИЙСКИЯТ ПЪТ - ОТ ОЛУДЕНИЗ ДО КАЛКАН

Маршрут: Стара Загора – Бергама – Олудениз – Фаралия - Кабак - Карадере – Патара – Калкан – Памуккале – Чанаккале – Стара Загора

Дата : 25.03 - 02.04.2023г.
ПРОГРАМА:

Ден 1
Стара Загора- Бергама

4,00 ч. - Отпътуване от Стара Загора – паркинга на баня Пиперка.
След обед пристигане в Бергама, град и област в провинцията Измир. Разположен е на възвишение северно от река Бакърчай, на 26км от Егейско море. Ще имаме възможност да се разходим и разгледаме прочутото светилище на Асклепий и комплекса „Червената базилика“ или Къзъл Авлу, които датират от II в.сл.Хр. и са конструирани по време на римския император Адриан. Нощувка.

Ден 2
Бергама – Фехтие – Олудениз

Насочваме се към Олудениз – курортно селище на Средиземно море, известно с красивия залив Синята лагуна. Малко преди да го достигнем във Фетхие е първата ни среща с ликийската култура. Настаняваме се в местен хотел.

Ден 3
Олудениз – Фаралия

След закуска, трансфер до Олудениз началото на Ликийския път. Днешният преход траверсира склоновете на планината Бабадаъ – най-известния център зa парапланеризъм в Турция. Очакват ни великолепни гледки към морето. Трансфер до Кабак ,вечеря и нощувка в Кабак.


Ден 4
Фаралия – Kабак

Закуска в 7:30 . В началото пътеката се изкачва покрай гора от средиземноморски бор, а вдясно се открива красива гледка към морските простори. По-късно се спускаме към Кабак. Вечеря, нощувка.


Ден 5
Кабак – Алинча - Карадере

След закуска се насочваме към селцето Алинча. Днес маршрутът ни ще бъде с плавни спускания и изкачвания. Възможност да посетим Ксантос и Литоон – древни ликийски градове.Трансфер до Карадере .Вечеря, нощувка.Ден 6
Преход до Патара

Закуска. В първата част ще преминем през планински проход с уникална панорама, а после ще имаме възможност да се потопим в морето на една от най-дългите пясъчни ивици в Турция – плажа на Патара. Разходка в градчето и разглеждане на руините на Патара - главно пристанище и един от шестте големи града на Ликийският съюз. Тук през трети век е роден Свети Николай Мирликийски. Вечеря и нощувка.


Ден 7
Патара – Калкан - Памуккале

Закуска. Днес ще изминем последната отсечка от първа част на Ликийския път. След пешеходният преход ще пътуваме до Памуккале. Нощувка.


Ден 8
Памуккале – Чанаккале

Закуска. ден, в който ще посетим природния феномен Памуккале, или „замък от памук“ (превод от турски), който е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Благодарение на тектонични движения в падината на река Мендерес се създават множество земетресения. В следствие от тях се получават множество минерални извори. В тези извори се съдържало голямо количество варовик и така се е образувал Памуккале. Той прилича на замръзнал водопад. Клеопатра е посещавала това място.
Нощувка в Чанаккале или района.

Ден 9
Чанаккале – Стара Загора

Закуска. Ще преминем от азиатския бряг през Дарданелите в Европа с ферибот и ще продължим към България.
Пристигане в Стара Загора вечерта.


Цена:
1590 лв. при 13 -15 човека
1630 лв. при 10 – 12 човека

Цената включва:
транспорт с комфортен бус по целия маршрут от Стара Загора
всички пътни такси и горивото
всички сухопътни трансфери на групата и багажа
8 нощувки в семейни хотели
8 закуски
4 вечери
екскурзоводско обслужване
медицинска застраховка „Асистанс“ към ЗД „Евроинс“ АД с покритие 5000 евро
планинска застраховка

Цената не включва:
такси и входове за забележителности
храна и разходи от лично естество извън упоменатите като включени
бакшиши
горивни такси

ЗАБЕЛЕЖКА:
• Туроператорът си запазва правото за промяна на часовете по програмата и дните на обявените допълнителни екскурзии.
• Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Начин на плащане: капаро -500 лв. при записване; останалата сума 20 дни преди пътуване.